logo

HET MERK

1958

Dan en Frank Carney lenen 600 dollar van hun moeder en kopen hiermee materiaal voor de inrichting van hun eerste restaurant op een druk kruispunt in Witchita Kansas. Het dak heeft de vorm van een hut en het Pizza Hut concept is geboren. Alle restaurants die later openen krijgen een rood dak, waarmee ze een apart karakter krijgen.

1972

Pizza Hut opent zijn duizendste restaurant en doet zijn intrede op de beurs van New York.

1977

Pizza Hut heeft wereldwijd 3 000 vestigingen en wordt lid van de PepsiCo groep. Zowel Kentucky Fried Chicken (KFC) als Taco Bell maken reeds deel uit van deze restauranttak van PepsiCo.

1980

Opening van het 4 000ste restaurant. Ter ere van deze gebeurtenis wordt de Pan Pizza gelanceerd. Deze pizza wordt gebakken in een pan met opstaande rand, wat hem tegelijk knapperig en luchtig maakt. Pizza Hut wordt dankzij deze innovatie wereldberoemd!

1984

Pizza Hut opent zijn eerste restaurant in België te Brussel.

1986

Pizza Hut levert voor de eerste keer een bestelling aan huis. Deze gratis service wordt vanaf deze dag alsmaar belangrijker en wordt aangeboden vanuit speciaal daarvoor gebouwde delivery-units.

1988

Pizza Hut viert zijn 30ste verjaardag met de opening van een 6 000ste restaurant.

1996

Lancering van de Cheezy Crust in België. Deze unieke pizza heeft een korst vol smeuïge kaas.

1997

Yum! Brands is een spin off van Pizza Hut vanuit PepsiCo samen met de andere restaurants Kentucky Fried Chicken en Taco Bell. ze gaan samen in een internationale structuur van Yum! Brands (vroeger Tricon).

2000

Pizza Hut sponsort het Russische ruimtevaartprogramma, een primeur in de geschiedenis.

2003

Pizza Hut introduceert zijn internetsite www.pizzahut.be.

2005

Het nieuwe restaurantconcept van Pizza Hut wordt geïntroduceerd. Naast salades en pizza's, kunnen er nu ook drankjes, ijsjes en soep in zelfbediening genomen worden.

2007

Pizza Hut innoveert met de Cheese'n Dip pizza. De klassieke korst wordt vervangen door 26 kaashapjes. Voor de pizza zelf kan je je garnituur naar wens kiezen.

2008

Pizza Hut viert zijn 50ste verjaardag en lanceert zijn online bestelsysteem.